Intresseanmälan

Valpkurs

För valpar från 10 veckor upp till 5 månader
På valpkursen går vi igenom teori och vilka regler som gäller hundar och arbetar med hundarna i korta pass. Under valpkursen kommer vi jobba med kontaktövningar så man får bra kontakt med hunden, sitt, ligg, lära valpen att hälsa fint, provar på spår och mycket annat roligt och nyttigt. Praktik och teori.
Fika ingår

Grundkurs

Från 20 veckor och uppåt, ingen hund är för gammal för alla hundar.
På grundkursen lär vi våra hundar kontaktövningar. Gå fint i koppel, möte med andra hundar, ligg, ligg stanna, sitt stanna, fint ut ur bil, Inkallning, miljöträning, provar på spår och träna passivitet. Efter ca en timmes träning går vi in och fikar och har teori.
Fika ingår

Fortsättningskurs

För hundar som gått grundkurs eller har lite allmänlydnad.
På fortsättningskursen har vi inkallning, aktivering, ev. delar av lydnadsmomenten ur klass 1 om det finns intresse, fint koppelgående, prova på sök -fortsättningskursen läggs delvis upp utifrån deltagarnas behov och vad man vill träna. Första kurstillfället fikar vi först för att gå igenom vad kursdeltagarna vill uppnå sen går vi ut och tränar.
Övriga kurstillfällen kommer vi att ha träning först sen fika och teori.
Fika ingår

Rallylydnad Nybörjare och Fortsättning

För hundar som gått grundkurs eller har allmänlydnad.
På rallykursen jobbar vi med skyltar och lär oss momenten vid dessa och går banor. Man får även prova på att bygga banor. I slutet på kursen ska alla skyltar som tillhör klassen ha gåtts igenom och finslipats.
Fika ingår

Nose work steg 1
riktar sig till dig med inga förkunskaper - där vi lär in sökbeteende, doft, belöningar och pratar om nose work i stort. Vi jobbar med behållarsök och inomhus söket.
För hundar i alla åldrar. Eucalyptus Doft ingår i kursen pris.
Kursen är upplagd kring både teori och praktik.
Fika ingår

Nose work Steg 2 
 riktar sig till dig som gått steg 1 och vill fortsätta utmana din hund lite mer. Här går vi också igenom fordonsöket och utomhus söket.
Hundarna jobbar 1 åt gången och under bväntan får de andra hundarna sitta i bilen - så kursen passar även dig med reaktiv hund.
Kursen är upplagd kring både teori och praktik.
Fika ingår

Nose work  - Fortsättning 
Här jobbar vi med att öka svåriheterna med höga gömmor, flera gömmor och tomsök. Samt börjar lära in nästa doft Lagerblad. Jobbar med störningsdofter och utmanar både hund och förare.
Kursen är upplagd kring både teori och praktik.
Fika ingår
Kantarellsök

För hundar i alla åldrar - Klicker och Kantareller ingår i kursens pris
Gå kantarellsöks kurs med din hund och lär den att hitta skogens guld.
Tänk vad härligt det skulle vara att ha en hund som letar upp svampen åt dig
Under kursen lär vi hunden att hitta och markera kantareller.
I skogen medtages egen fika, sittunderlägg, vattenskål och vatten till hunden samt något för hunden att ligga på. Mycket &Gott mjukt belöningsgodis.
Fika ingår i kurslokalen

Spårkurs

För hundar i alla åldrar.
Spårkurs för dig som vill lära din hund att spåra.
Vi kommer att börja med det grundläggande inom spår och jobba oss vidare i allt svårare övningar - även markering av apporter mm. Ni kommer lägga spår åt varandra.
Första tillfället fikar vi först och har en teori genomgång och pratar om vad ni vill uppnå med kursen och vilka förkunskaper som finns. Om intresse finns kommer vi även att pröva på Id spår eller helt lägga upp kursen för Id spår (id spår innebär att hunden får lukta på ex. ett klädesplagg av en person och ska sen kunna följa spåret från den personen.)
Fika ingår i teorisalen, ute i skogen medtages egen fika, sittunderlägg, vattenskål till hund och vatten samt något för hunden att ligga på. Mycket & Gott mjukt belöningsgodis.
Ni kommer att behöva spårlina senare delen av kursen (finns till försäljning) och ev. sele

Klickerkurs intro

För hundar i alla åldrar.
Klicker ingår i kursens pris
Klickerkursen riktar sig till dig som lite eller inga kunskaper alls i detta med klicker men vill lära dig lite mer om klicker och hur vi använder den.
Under kursen kommer man få lära sig om shaping, luring och target. Och även få träna sin hund med både nos och tass target.
Vi jobbar med hunden och sen fikar vi och har teori och tar upp frågor.
Fika ingårSökintro / Sökaktivering

För hundar i alla åldrar utom de minsta valparna.
Den här kursen riktar sig till dig som vill prova ett nytt sätt att aktivera din hund som är både roligt och givande.
Vi kommer att vara ute i skog och mark och kursdeltagarna kommer att agera figuranter åt varandra - det är bra om man har inkallning på sin hund.
Men det går även att jobba med lina för den som känner att de inte vill ha hunden lös. Kursen ligger på 1 helg lö och sö med ca 4-5 timmar per
dag(kan bli mer).
I skogen medtages egen fika, sitt underlägg, vattenskål till hund och vatten samt något för hunden att ligga på. Mycket & Gott mjukt belöningsgodis.
Ni som inte vill ha hunden lös kommer att behöva spårlina dag 2. (spårlina finns till försäljning)
 

Nyttohunds kurs

Klicker ingår i kursens pris
För alla hundar bra om man har lite allmänlydnad.
För hundar i alla åldrar dock inte de minsta valparna.
Ska hunden hämta ölen i kylskåpet åt dig? eller hämta saker du tappat, nycklarna, telefonen kanske tända och släcka lamporna, städa undan leksakerna, ta av dig strumporna ,tala om när det ringer på dörren eller mobilen. Din fantasi är den enda begränsningen för vad du med tid, tålamod, belöningar och glatt humör kan lära din hund.
Vi kommer att jobba med 2-3 moment utifrån vad kursdeltagarna vill lära sina hundar.
Fika ingårNosmulle - Nosjobb för
alla / Prova på nosarbete


För hundar i alla åldrar.
Vet du inte vad du och din hund skulle tycka vara kul att jobba på när det gäller nosaktivering - då är den här helgen något för Er.
Ni får prova på Sök, Spår, Smaskens spår, Leta grejer(uppletande), Kurragömma mm.
En rolig helg i Skogsmulles tecken fast jag väljer att kalla det för nosmulle .....Vi är ute hela dagarna så det gäller att ha bra kläder och god fika med sig.
En härlig aktiveringshelg där både hund och människa får ha kul i skogen. Kursen är upplagd på en lör och sön hela dagar med ca 4-5 h/gång.
I skogen medtages egen fika, sittunderlägg, vattenskål till hund och vatten samt något för hunden att ligga på. Mycket & Gott mjukt belöningsgodis.
Ni kommer att behöva spår lina / långt koppel. (spårlina finns till försäljning)

Kontakt och Mentalstimulans

För hundar i alla åldrar.
Vill du ha bättre kontakt med din hund eller känner du att din hund skulle behöva lite hjärngympa samtidigt som vi stärker samarbetsviljan med dig. Behöver du tips om vad du kan träna när det är så dåligt väder ute och inte ens hunden vill ut.
Då är det här kursen för dig, vi kommer att jobba med kontaktövningar, knep och knåp som ökar sammarbetet med din hund. Gå igenom lätta saker att träna hemma inomhus om vädret inte inbjuder till att vara ute eller om du kanske inte har tid att lägga mer än 10 minuter - men ändå känner att din hund behöver få lite mer än bara en kissrunda.
Fika ingår

Viltspår del 1 – inför anlagsprov

För hundar i alla åldrar (med viss reservation för små valpar/yngre hundar – tänk på att anlagsprov inte görs på för ung hund).
Denna kurs går ut på att lära hundarna (och er viltspåret) målet är att kunna gå ut och göra anlagsprov. Kursen kan ges Lördag el. Söndag ca 3-4 timmar per gång kan bli mer. Med minst en helgs uppehåll mellan varje kurstillfälle. Teori ,spårläggande och spårande.
Ni kommer att lägga spår åt er själva och varandra. Vi kommer även att under liggtider ha tillfälle till att prata hund träna passivitet och lite annat.
I kursen ingår regelbok, blod och klöv.
Ute i skogen medtages egen fika, sittunderlägg, vattenskål till hund och vatten samt något för hunden att ligga på. Mycket & Gott mjukt belöningsgodis.
Spårlina (finns att köpa) kommer att behövas samt spårsele.
-------------------------

Viltspår del 2 – inför öppen klass

För hundar i alla åldrar som gjort anlagsprov.
Denna kurs går ut på att lära hundarna och er svårare spår, målet är att kunna gå ut och tävla i öppenklass.
Teori ,spårläggande och spårande. Ni kommer att lägga spår åt er själva och varandra. Vi kommer även att under liggtider ha tillfälle till att prata hund träna passivitet och lite annat.
Ute i skogen medtages egen fika, sittunderlägg, vattenskål till hund och vatten samt något för hunden att ligga på. Mycket & Gott mjukt belöningsgodis.