Inför valpköpet

Att köpa valp är ett stort steg att ta och inget man ska hasta igenom utan något man bör tänka igenom ordentligt och framför allt titta på vilken hundras som skulle passa just mig och min familj.
Denna informationsträff är för de som tänkt köpa hund och vill veta lite mer om raser, skötsel, lagar, regler och annat viktigt som man bör tänka på som valpköpare för att ens hundägande ska bli så bra som möjligt.
Informations träff på 2,5 timme. Kan läggas både på dagtid, kväll och helg utifrån behov. Kan även bokas som enskild rådgivning.
Fika ingår

Problemhunds utredning

Har du en problemhund? - en hund som är rädd, stressad, aggressiv, jagar eller har något annat problem. Då kanske du behöver en problemhunds utredning.
Jag kommer hem till dig/er träffar hunden och gör en intervju som tar ca. 2-2,5 timme där jag även kommer med tränings råd, hälsoråd etc. som ni kommer att få jobba med som "läxa" fram till uppföljningsträffen.
Vid träff 2 som tar ca 1-1,5 timme går vi igenom hur det har gått och fortsätter med praktisk träning och sätter in övningar som behövs.
Vid träff 3 som också tar ca 1-1,5 timme fortsätter vi att prata vad som hänt sedan sist och även fortsatt praktisk träning och ni får med er övningar att fortsätta jobba med. Dagtid eller kvällstid hemma hos ägaren.
(Tillkommer reskostnad med 100:- per påbörjad timme vid resväg som överstiger 12 mil tor)

Friskvård / massage kurs

I den här kursen går vi igenom grunderna i massage och uppvärmning.Vi lär oss grundläggande massage och ev. lite streching.
Vi tittar på foder, och annat som har med friskvård att göra. pälsvård, kloklippning mm är även sådant som kan tas upp. Kursen läggs till stor del upp utifrån deltagarnas önskemål inom ämnet.
Fika IngårAsisstans hund

Jag är utbildad assistanshunds instruktör och har även gått chickencamp för timingsträning för klicker - som är ett nyttigt redskap inom just ass. hunds träningen.
För mer information och ev. bokning ring eller maila

Privat träning

Privatlektioner är bra när du som husse eller matte kanske inte har tid gå en hel kurs.
Du har kanske problem med en hund som drar i koppel eller vill kanske bara ha lite extra lydnad på vissa saker eller bara få lite tips och råd längs vägen när du tränar din hund. Det finns många bra skäl till att ta privatlektioner det blir din egen tid med instruktören där du och din hund står helt i instruktörens fokus.
Dagtid eller kvällstid.
Kan ske hemma hos Ägaren eller där man känner att man vill / behöver träna.

Är ni 2(max) som vill träna tillsammans så gå det också då väljer ni själva hur ni vill dela upp träningstimmen och vad ni vill träna på. 

(Tillkommer reskostnad med 100:- per påbörjad timme vid resväg som överstiger 12 mil tor)
OBS! Specialerbjudande på 10 och 5 timmars träningskort se prislistan.Ljudrädsla träning

För hundar i alla åldrar.
Den här kursen riktar sig till dom som har en hund som inte har det lätt vid ex. nyår och påsk. eller som har andra problem rädslor när dom hör ljud.
Övningarna går ut på att sakta vänja hundarna vid olika höga ljud och även skott och smällare samt fyrverkerier.
Vi tränar mycket försiktigt och utgår från hundarnas reaktioner hela tiden och försöker gradvis vänja dem vid de ljud som de funnit jobbiga - med hjälp av bla ljud cd där vi gradvis ökar volymen med hänsyn till hunden.
För att kunna träna hemma ingår en CD med ljud.
Varje kurstillfälle är på ca 1,0 timme och vi håller på 10 gånger.
LjudCd och Fika ingår